نوشته شده توسط : ذهن نو

انواع طلاق طبق قانون برای جدایی زن و مرد تعریف شده است. با توجه به نوع طلاق شرایط مختلفی برای دوران پس‌ازآن ایجاد می‌شود. برای مثال گاهی اوقات امکان رجوع از زن و مرد گرفته می‌شود؛ یا ممکن است زنی به دلیل سختی‌ها و مشکلات تمایل به ادامه زندگی نداشته باشد. در تمامی این حالت‌ها نوع طلاق و اقدامات قانونی که باید انجام دهید با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه هر کدام از انواع طلاق را شرح داده‌ایم. باید توجه داشته باشید که اگر تصمیم به جدایی گرفتید باید قبل از چنین اقدامی به تمام مسیر آگاهی داشته و راهکارهای دیگر را نیز امتحان کرده باشید.

 

منبع : انواع طلاق در روانشناسی

انواع طلاق و نکات مربوط به آن در قانون

طلاق رجعی

دلیل اینکه به این نوع از طلاق (رجعی) می‌گوییم این است که زن و شوهر می‌توانند در مدت عده خانم به یکدیگر رجوع کنند؛ در این حالت بدون نیاز به ازدواج مجدد آن‌ها می‌توانند به زندگی مشترک خود ادامه دهند.

وقتی طلاق شما از نوع رجعی باشد زنان موظف هستند برای مدت سه ماه یا به‌اندازه سه عادت ماهانه عده نگه دارند. در این زمان زن اجازه ازدواج کردن یا برقراری رابطه جنسی با مرد دیگری را ندارد. درعین‌حال وظیفه تأمین هزینه‌های سکونت و نفقه آن‌ها بر عهده مرد خواهد بود. همان‌طور که گفتیم در طول این سه ماه درصورتی‌که زن و مرد به توافق برسند می‌توانند سند طلاق خود را باطل کرده و دوباره زندگی با یکدیگر را ادامه بدهند. اما اگر زنی در موقع جدایی از همسرش باردار باشد این زمان به‌جای سه ماه، تا پایان وضع حمل خواهد بود. در چنین مواردی دریافت مشاوره طلاق و خانواده به شدت توصیه می‌شود، چرا که در بیشتر موارد علت اختلاف‌ها حل نشده باقی می‌ماند.

طلاق بائن

شاید بتوان گفت طلاق بائن دقیقاً در نقطه مقابل طلاق رجعی قرار دارد. در این حالت به‌محض جاری شدن صیغه طلاق زن و مرد به یکدیگر نامحرم هستند و امکان رجوع وجود ندارد. در طلاق بائن نیز خانم‌ها موظف هستند عده نگه دارند؛ اما در این مدت نفقه آن‌ها بر عهده همسرشان نیست؛ امکان رجوع وجود ندارد و همین‌طور در صورت مرگ هریک از طرفین دیگری از او ارث نخواهد برد. طلاق بائن با توجه به اینکه چه کسی درخواست طلاق را مطرح می‌کند دارای دو نوع مبارات و خلع است که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

طلاق مبارات یا طلاق توافقی

در این حالت زن و مرد هردو باهم تصمیم می‌گیرند که به زندگی خود پایان دهند. آن‌ها در مورد مسائل مختلفی مثل تقسیم وسایل خانه و درآمدها، حضانت فرزندان و همین‌طور مهریه با یکدیگر توافق می‌کنند و سپس درخواست طلاق خود را به دادگستری اعلام می‌کنند. هنگامی‌که صیغه طلاق بین زن و مرد جاری می‌شود آن‌ها دیگر امکان رجوع به یکدیگر را نخواهند داشت. برای آشنایی بیشتر با نحوه طلاق توافقی کلیک کنید.

طلاق خلع

در طلاق خلع کراهت و ناراحتی از سوی زن اتفاق می‌افتد. درواقع درحالی‌که زن متقاضی طلاق است مرد تمایلی به این موضوع ندارد. به همین خاطر زن برای اینکه بتواند همسرش را برای طلاق راضی کند مبلغی به‌اندازه مهریه یا حتی بیشتر یا کمتر به او می‌پردازد و در ازای آن طلاق می‌گیرد. اما نکته مهم این است که شوهر باید راضی به دریافت این مبلغ در ازای طلاق باشد. یعنی اگر مردی تمایلی به طلاق دادن همسر خود حتی با گرفتن پول نداشته باشد هیچ‌کس نمی‌تواند او را به این کار مجبور کند. پس از طلاق خلع نیز امکان رجوع برای مرد وجود ندارد.

طلاق زن به دلیل عسر و حرج

شاید این سؤال برای شما هم پیش بیاید که اگر زنی بخواهد از همسرش جدا شود چه راهی دارد؟ درواقع باید گفت اگر مرد با طلاق خلع موافقت نمی‌کند زنان راه بسیار سختی برای جدایی پیش رو دارند. در این شرایط دو راه در مقابل زنان وجود دارد:

  • طلاق به دلیل رعایت نکردن شروط عقد

شروط 12گانه عقد در دفترچه ازدواج شما ثبت شده است. اگر همسرتان یکی از آن‌ها را رعایت نکرده باشد، برای مثال بدون اجازه شما همسر دیگری گرفته باشد، اعتیاد داشته باشد، زندانی شود یا…. شما می‌توانید با ارائه مدارک به دادگاه از همسرتان جدا شوید.

  • طلاق به دلیل عسر و حرج زن

در این حالت باید به دادگاه ثابت کنید که زندگی با همسرتان برای شما سخت است. برای مثال اگر او شما را کتک زده، رفتار مناسبی ندارد یا هر دلیل دیگری دارید. در بسیاری از مواقع راضی کردن دادگاه برای اینکه زنی در عسر و حرج قرارگرفته موضوع سختی خواهد بود. بااین‌حال اگر دادگاه به این نتیجه برسد زن می‌تواند بدون موافقت مرد از او طلاق بگیرد و طلاق از نوع بائن خواهد بود. یعنی مرد حق رجوع به زن را نخواهد داشت. در چنین مواردی نیز با دریافت مشاوره روانشناسی می‌توانید راه‌هایی به جز طلاق را نیز جویا شوید.

انواع طلاق در روانشناسی

در بسیاری از مواقع هم زن و مرد بدون آن که در جایی ثبت کنند، از هم طلاق می‌گیرند. گاه آسیب‌های ناشی از این نوع طلاق بسیار بیشتر خواهد بود. در ادامه به انواع طلاق در روانشناسی اشاره کرده‌ایم.

طلاق عاطفی: در این نوع طلاق زن و مرد دیگر هیچ نوع محبتی به یکدیگر نمی‌کنند و تنها به مانند دو هم خانه به زندگی شان ادامه می‌دهند.

طلاق اقتصادی: در این حالت تمام اموال و مخارج زن و مرد از یکدیگر جدا شده و اختلافات زیادی در مورد مالکیت و دخل و خرج وجود دارد که در نهایت موجب سرد شدن و آسیب به رابطه زناشویی و سلامت خانواده خواهد شد.

طلاق اجتماعی: در این نوع طلاق گروه دوستان و تعاملات اجتماعی زن و مرد از هم جدا شده و یا با عدم حضور در اجتماعات مشترک از یکدیگر طلاق می‌گیرند.

طلاق روانی: در این نوع طلاق زوج به نیازهای یکدیگر پاسخ نمی‌دهند و مسئولیت‌هایی که در زندگی مشترک بر عهده دارند را نادیده می‌گیرند. در این وضعیت نیز وسواس، خیانت، افسردگی و… به احتمال زیاد پیش خواهد آمد.

 

انواع طلاق و اهمیت مشاوره

طلاق یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که یک نفر در زندگی با آن مواجه می‌شود. اگرچه طلاق بسیاری از مواقع موضوع ناراحت‌کننده‌ای است اما گاهی وقت‌ها هم بهترین یا تنها تصمیم موجود است. اختلافات و ناراحتی‌ها در زندگی مشترک برای همه پیش خواهد آمد. گاهی اوقات به هر دلیلی دوست نداریم راجع به این مسائل با اطرافیان صحبت کنیم. گاهی وقت‌ها هم راهی برای برطرف کردن مشکلات پیدا نمی‌کنیم. در همه این شرایط بهتر است از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.

مشاورین با توجه به تخصص و تجربه‌ای که درزمینهٔ مشکلات خانواده دارند می‌توانند به شما کمک کنند مشکلاتی که با همسرتان دارید را حل کنید. اگر تصمیم شما برای طلاق قطعی شده کمک گرفتن از مشاورین خانواده به شما کمک می‌کند تا در این مسیر آسیب کمتری ببینید.

برای دریافت مشاوره در زمینه جدایی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره طلاق با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 021664109012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

انواع طلاق چه فرقی با هم دارند؟

مهم‌ترین تفاوت انواع طلاق با هم در این است که در بعضی از آن‌ها مرد حق رجوع کردن به زن را ندارد. اینکه مرد یا زن متقاضی طلاق باشند و همین‌طور دلیل طلاق از دیگر تفاوت‌های انواع طلاق هستند.





:: برچسب‌ها: انواع طلاق در روانشناسی ,
:: بازدید از این مطلب : 426
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: